Мало хто робить пиріжки з морквяної начинкою, а даремно (смажити не потрібно)
Як щодо того, щоб приготувати рум’яні пиріжки з легкої начинкою? Так, і найголовніше – смажити їх не потрібно.
Такі пиріжки мені нагадують смак з дитинства, коли на прилавках в магазинах не було такого великого асортименту продуктів, а морква була завжди в достатку.
Так, багато хто може здивуватися, коли прочитають, що начинка для пиріжків буде з моркви. Це ж ні м’ясо, ні картоплю і навіть ні цибулю з яйцями. Запевняю вас, якщо ви ще не пробували начинку з помаранчевого коренеплоду, то обов’язково приготуйте такі пиріжки – ваші домочадці оцінять.
Всі інгредієнти закріплю для вас одним списком в кінці цього покрокового рецепти смачних пиріжків з начинкою морквяної
Почнемо нашу смачну історію з того, що замісимо смачне здобне тісто, яке ідеально поєднується з таким наповнювачем.
Для зручного замісу тіста я завжди вибираю максимально глибоку миску. По-перше, в ній буде зручно місити, по-друге, тесту буде куди пролунати, якщо воно у вас дріжджове. Адже нікому не хочеться збирати тісто по всьому столу, якщо воно вийде за межі маленької чашки?
На дно миски один за іншим викладаю необхідні для замісу продукти. Вершкове масло повинно бути м’яким, тому рекомендую перед початком дістати його з холодильника і дати йому підтанути.
Кошторис, яйце, сухі дріжджі, щіпка солі і цукор. Всі ці інгредієнти одночасно відправляються в миску поверх вершкового масла. За допомогою ручного віночка доводжу компоненти до однорідності.
Наступним етапом вводжу борошно, яку проціджую через сито. Якщо раптом у вас є спеціальний стакан для просіювання, скористайтеся ним.
Поступово вводжу борошно, і замішую м’яке тісто. Борошно у всіх різна, тому регулюйте її кількість в процесі замісу. Дотримуйтесь пропорцій, які закріплені в списку інгредієнтів і у вас точно вийде хороша основа для пиріжків.
Замішане тісто кладемо в миску і накриваємо кришкою, даємо йому расстоятся дріжджі повинні зробити свою справу і надати йому невелику легкість.
До речі, в цьому рецепті дріжджі не є ключовим елементом в тесті. Вся справа в маслі. Тому, якщо з якихось причин ви не є прихильником дріжджів, тоді можете замінити їх на звичайну соду.
Саме час зайнятися смачною начинкою. Для цього моркву натремо на крупній стороні терки. Щоб начинка була ніжною, моркву необхідно трохи припустити на топленому маслі.
Розігріваємо сковороду. Як тільки масло розігрілося, додаємо подрібнену моркву пасеруємо на невеликому вогні протягом декількох хвилин.
Обов’язково додайте невелику кількість цукру щоб підсилити природний смак моркви. При необхідності введіть ще трохи топленого масла (можна замінити на вершкове)
Тісто готове. Начинка готова. Залишилося зліпити красиві пиріжки! Для цього основу ділимо на рівні шматочки, з яких розкачуємо тонкі коржі. Постарайтеся рівномірно розділити морквину для всієї основи, щоб у вас скрізь вийшло однакову кількість начинки.
Форму і розмір для пиріжків визначайте самостійно – у мене завжди виходять маленькі трикутники. Страва з готовими рум’яними пиріжками-трикутничками виглядає дуже ефектно – їх так і хочеться з’їсти!
Зліплені пиріжки викладаю на деко. Дно дека, за звичкою, застеляю пергаментним папером.
Випікаємо готові пиріжки при 180 градусах до рум’яної скоринки. Морквяне ласощі виходить дуже легким і смачним.
Список інгредієнтів:
Для тіста:
- М’яке вершкове масло – 150 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Одне яйце
- Дріжджі – 0,5 ч. л. (можна замінити на соду)
- Сіль
- Цукор – 1 ч. л.
- Борошно – 2-2,5 склянки
Для начинки:
- Морква – 4-5 шт. середнього розміру
- Цукор – 2 ст. л.
- Топлене масло (можна звичайне вершкове) – 2-3 ст. л.
Читайте також:
Інші схожі рецепти читайте за тегом #смак до чаю і #смак швидкий перекус