Пробувала багато рецептів тіста для піци — знайшла ідеальне. Виходить смачніше, ніж у піцерії
Без удаваної скромності скажу, що піцу я чудово готую). Це не тільки моя думка, друзі та знайомі вважають також. А з чого починається смачна піца? Правильно, з смачного тіста. Я багато різних рецептів тесту пробувала, але як-то все не те. Поки не знайшла свій рецепт, вже років п’ять готую тільки так).
Всім Приветики). Обожнюю піцу, готую часто. Хочу поділитися з вами рецептом шикарного тіста для піци. Дуже рекомендую спробувати. Буду рада, якщо вам вона теж сподобається.
Часто тісто для піци буває нейтральним смаком, практично ніяким, а це прям смачне. Тісто виходить легке. Його можна приготувати заздалегідь і прибрати в холодильник. Тісто визріє і в смаку тільки виграє.
Наливаю В миску 250 гр. теплої води, додаю 6 гр. сухих дріжджів (половину пакетика) і 5 гр. цукру. Перемішую і залишаю хвилин на 10, щоб дріжджі розчинилися і почали працювати.
Додаю 5 гр. солі та 70 гр. рослинного масла.
З приводу масла. В ідеалі в піцу йде оливкова олія, але мені не подобається тісто повністю на оливковій олії. Воно виходить важким. Я зазвичай додаю 50 на 50 – оливкова і соняшникова або гірчична та соняшникову. З гірчичним піца виходить смачніше, на мій смак, спробуйте).
Проціджую в миску 500 гр. борошна.
Замішую тісто.
Якщо готую піцу відразу, то накриваю миску плівкою і залишаю підходити десь на 40 хвилин. Потім ділю на дві частини, скачую кульки і залишаю підходити ще хвилин на 30.
А якщо прибираю в холодильник, то через 40 хвилин теж ділю на дві частини, скачую кульки, прибираю їх у пакети і кладу в холодильник.
Це дуже зручно. Якщо я планую піч, наприклад, завтра піцу, то з вечора роблю тісто, прибираю в холодильник на ніч. Дістаю хвилин за 30 до випічки, щоб тісто прогрілося. Це дуже спрощує процес).
З цієї кількості тесту виходить або дві великі круглі піци діаметром 35 див. , або два стандартних дека піци. Якщо у мене намічається велика компанія, то збільшую вдвічі всі інгредієнти).
Тісто я ніколи не розкачую. Воно м’яке і податливе. Якщо печу круглу піцу, то просто розтягую руками в коло, а якщо квадратну, то викладаю тісто на середину і руками розтягую на весь деко. Деко або застеляють пергаментом, або трохи змащую маслом, якщо пергаменту не виявилося. Можна зовсім крапельку змастити руки олією. От і все. Начебто все розповіла, спробуйте).
Я в цей раз пекла дві свої найулюбленіші піци. Завтра розповім, які). Поділюся своїми рецептами і тонкощами приготування. Друзі стверджують, що моя піца смачніше, ніж в піцерії. Підписуйтесь на канал, щоб не пропустити. А поки просто покажу