Як правильно розвести спирт чи самогон будинку?

Як правильно розвести спирт або самогон вдома-це питання часто цікавить як правило новачків, але можливо і професійні винокури, підкреслять для себе щось корисне. Почнемо з того, що ця дія не потребує якихось спеціальних умов і легко це можна зробити вдома. Метод розведення, який ми використовуватимемо, називається холодним, його дуже часто застосовують на лікеро-горілчаних заводах. Головне — це дотримуватися технологічних моментів і не відступати від них. Калькулятор розведення спирту дивиться тут https://2tuza.com.ua/?p=59134.

Підготовка основних компонентів

Підготовка води, тут все загалом дуже просто! Нам потрібна чиста вода, без домішок дистильована в ідеалі, але також можна використовувати покупну, магазинну або очищену за допомогою фільтрів в домашніх умовах. Вода, що містить домішки, може дати не бажаний осад або взагалі зіпсувати продукт. Водопровідна вода без очищення, це найгірший варіант, який може бути.

Види спирту:

  • Перший сорт 96 відсотка
  • Вищої очистки 96,2 відсотка
  • Екстра 96,5 відсотка
  • Люкс 96,3 відсотка
  • Безводний
  • Медичний

Підготовка спирту (самогону)

У процесі підготовки спиртової основи (ректифікату або дистиляту), можна отримати смакові якості, так би мовити, пом’якшити продукт. Ця процедура бажана, але не обов’язкова. Для цього використовують:

  • Молоко
  • Лимонну кислоту
  • Декстрозу
  • Цукор
  • Мед
  • Ароматичні добавки

Як правильно розвести спирт чи самогон будинку?

Процес розведення спирту

Основне правило!! потрібно лити спирт у воду, а чи не навпаки. Дане правило обумовлено, тим що вода в цьому процесі є речовиною, що розчиняється, а спирт відповідно розчинником. Якщо додавати воду у спирт, він окислює воду. Внаслідок чого, з’являються не бажані домішки, утворюється вугільна кислота та пероксид, при цьому виділяється тепло.

Ідеальною пропорцією ще з часів Менделєєва вважається співвідношення 2:3, де 2 частини – це спирт 96 градусів і 3 – це вода. І найголовніше в процесі, враховувати при змішуванні, не об’єм рідин, а вага це дозволяє більш точно прорахувати міцність готового напою.

Якщо вам потрібно отримати алкоголь із заздалегідь заданою фортецею, в цьому вам допоможе таблиця Фертмана.

Очищення розведеного спирту (самогону)

Існує ряд методів для очищення спирту чи розведеного самогону. На наш погляд найпростіше це вугілля. Для цього при температурі 22-23 градуси, потрібно закинути в алкоголь 3-4 таблетки на один літр. Дати постояти розведеному продукту кілька годин, потім процідити від вугілля, наприклад, через щільну тканину.

Докладніше про пом’якшення смаку розведеного алкоголю

Як я вже писав раніше, для пом’якшення смаку можуть бути використані різні інгредієнти. Головне не перестаратися. Так, наприклад, рекомендовано декстрози додавати трохи більше 40 мл однією літр. Лимонки не більше за столову ложку. Мед одна частина на 10 частин алкоголю.

Відстоювання

Відстоювання розведеного алкоголю — це останній етап отримання якісного продукту. Оптимальна температура вище 4-х градусів. Відстоювати напій найкраще у темному приміщенні. Остаточно хімічні реакції у розведеному напої закінчуються на сьомий день, саме після закінчення всіх процесів через 7 днів алкоголь вважається стабілізованим.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *