Кулінарія

Найпростіше домашнє печиво до чаю

Всім добрий день. Хотіла б поділитися з вами одним з найпростіших рецептів печива до чаю, який став для мене справжньою знахідкою з недавнього часу.

Можливо, цей рецепт здасться вам цікавою і ви зможете використовувати його в якості найпростішого і не дорогого десерт до чаю.

Дане домашнє печиво до чаю за смаком дуже схоже на молочні коржики, але воно більш цікаве за формою і за оформленням. Найголовніше – ви можете приготувати його вдома.

Отже, рецепт.

Для приготування однієї порції печива, яка поміщається на деко, знадобиться:

  • 90-95 грам цукру
  • 80 мл рослинного масла
  • 260 грам борошна (просіяти)
  • 1 сире яйце
  • 1 сирий жовток
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Цедра лимона (за смаком)
  • Ванілін (1 пакетик)

У мисочці з’єднати сирі яйця з цукром і ваніліном, додати трохи солі (буквально на самому кінчику ножа) і рослинне масло. Все ретельно перемішати.

До отриманої маси додати натерту на дрібній тертці, лимонну цедру, дві столові ложки борошна і розпушувач. Знову все добре перемішати і додати решту просіяне борошно. Замісити м’яке тісто.

Готове тісто розділити на 4 рівні частини, скачати з них тонкі довгі ковбаску. Потім кожну ковбаску перетворити в більш плоску прямокутну форму, нарізати кожну смужку тесту на брусочки довжиною приблизно 4 см і шириною приблизно 2-2. 5 см. З кожної такої смужки повинно вийде приблизно 8 приблизно однакових по довжині і товщині брусків.

Підготовлене печиво викласти на деко, застелений пергаментним папером. За бажанням можна змастити печиво жовтком і посипати кунжутом.

Випікати печиво в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

Печиво повинне вийде ніжне і м’яке. Бажано дати йому трохи охолонути і можна подавати страву до столу.