Кулінарія

Виберіть свою окрошку! 4 смачні рецепти

У кожному будинку окрошку готують по-різному, і справа не тільки в інгредієнтах, але і в способах нарізки. Одні воліють кубики, а інші соломку. Ми поговорили з хазяйками і дізналися, з чого вони готують окрошку і чим нарізають продукти.

Окрошка з картоплею в мундирі

Незвичайна подача: окрошка на квасі, але без картоплі – її їдять вприкуску і в мундирі

Інгредієнти на 5 порцій

  • Шинка – 200 г
  • Огірки – 2 штуки
  • Редис – 4 великих штуки
  • Молода картопля – 5 середніх штук
  • Яйця – 3 штуки
  • Цибулю, кріп – за смаком
  • Квас і сметана – за смаком

У мене вдома є овочерізка . Всі інгредієнти для окрошки, крім картоплі і редису, нарізаю кубиками. Редис ріжу ножем, щоб шматочки були тонший.

Перемішую прямо в ємності для нарізання, а потім перекладаю в миску, заливаю квасом і додаю сметану. Картопля відварюю в мундирі, краще взяти молодий – так смачніше. Охолоджену картоплю ріжу кружальцями, викладають на блюдце, солю і їм вприкуску з окрошкою.

Окрошка на тані і айраном з хріном

Окрошка з кавказьким характером та ще й з хроном

Інгредієнти на 6 порцій

  • Ковбаса зі шпиком – 250 г
  • Огірки короткоплодные – 3 штуки
  • Редис – 5-6 середніх штук
  • Картопля – 5 середніх штук
  • Яйця – 4 штуки
  • Тан – 1 літр
  • Айран – 0,5 л
  • Кріп, петрушка і зелений лук – за смаком
  • Хрін гострий – за смаком

Раніше, коли я жила в Сибіру, їла окрошку тільки на домашньому квасі зі сметаною. Після переїзду в Москву родичі пригостили мене окрошкою на тані. Мені настільки сподобалося, що ось вже 10 років готую окрошку тільки так.

Яйця і картоплю відварюю в пароварці, остуджую, ріжу ножем на кубики і відправляю в каструлю. Ковбасу, огірки теж ріжу на кубики однакового розміру, а редис спочатку навпіл, потім кожну половинку – полукружками. Додаю сіль, перемішую і заливаю холодними таном і айраном.

Прибираю каструлю в холодильник на годину-півтора, щоб настоялася. Перед подачею хрін викладаю в окрему чашку, щоб кожен міг взяти собі стільки, скільки потрібно.