Виберіть свою окрошку! 4 смачні рецепти
У кожному будинку окрошку готують по-різному, і справа не тільки в інгредієнтах, але і в способах нарізки. Одні воліють кубики, а інші соломку. Ми поговорили з хазяйками і дізналися, з чого вони готують окрошку і чим нарізають продукти.
Окрошка з картоплею в мундирі
Незвичайна подача: окрошка на квасі, але без картоплі – її їдять вприкуску і в мундирі
Інгредієнти на 5 порцій
- Шинка – 200 г
- Огірки – 2 штуки
- Редис – 4 великих штуки
- Молода картопля – 5 середніх штук
- Яйця – 3 штуки
- Цибулю, кріп – за смаком
- Квас і сметана – за смаком
У мене вдома є овочерізка . Всі інгредієнти для окрошки, крім картоплі і редису, нарізаю кубиками. Редис ріжу ножем, щоб шматочки були тонший.
Перемішую прямо в ємності для нарізання, а потім перекладаю в миску, заливаю квасом і додаю сметану. Картопля відварюю в мундирі, краще взяти молодий – так смачніше. Охолоджену картоплю ріжу кружальцями, викладають на блюдце, солю і їм вприкуску з окрошкою.
Окрошка на тані і айраном з хріном
Окрошка з кавказьким характером та ще й з хроном
Інгредієнти на 6 порцій
- Ковбаса зі шпиком – 250 г
- Огірки короткоплодные – 3 штуки
- Редис – 5-6 середніх штук
- Картопля – 5 середніх штук
- Яйця – 4 штуки
- Тан – 1 літр
- Айран – 0,5 л
- Кріп, петрушка і зелений лук – за смаком
- Хрін гострий – за смаком
Раніше, коли я жила в Сибіру, їла окрошку тільки на домашньому квасі зі сметаною. Після переїзду в Москву родичі пригостили мене окрошкою на тані. Мені настільки сподобалося, що ось вже 10 років готую окрошку тільки так.
Яйця і картоплю відварюю в пароварці, остуджую, ріжу ножем на кубики і відправляю в каструлю. Ковбасу, огірки теж ріжу на кубики однакового розміру, а редис спочатку навпіл, потім кожну половинку – полукружками. Додаю сіль, перемішую і заливаю холодними таном і айраном.
Прибираю каструлю в холодильник на годину-півтора, щоб настоялася. Перед подачею хрін викладаю в окрему чашку, щоб кожен міг взяти собі стільки, скільки потрібно.