Кулінарія

Три варіанти кращого салату з куркою: як для осінніх вечорів так і для новорічного столу

Курка, виноград, овочі, горіхи або сир і все під вершковою заправкою. Готується просто, а з’їдається завжди в першу чергу.

Можливо, вам вже знайомий класичний рецепт цього салату, але в цій публікації будуть ще два варіанти, в тому числі і для святкового столу.

Кращий курячий салат

Цей курячий салат, чудово вершковий, всипаний виноградом, з хрустким селерою, солодким перцем, свіжим огірком і скибочками мигдалю.

Інгредієнти

  • Курячі грудки – 1 кілограм;
  • Червоний і зелений виноград (розрізаний на четвертинки і кісточки видалені) – 100 грам;
  • Червоний солодкий перець – 1 невеликий плід (нарізаний кубиками);
  • Свіжий огірок – 1 шт. (нарізаний кубиками);
  • Мигдаль (нарізаний пелюстками і підсмажений) – 50 грам;
  • Зелена цибуля – 4 пера (нарізаних по діагоналі);
  • Свіжий селера – 3 стебла (нарізаних кубиками);
  • Свіжий кріп – 1 невеликий пучок (дрібно нарізаний);
  • Майонез (бажано домашнього приготування) – 250 грам;
  • Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка;
  • Сіль і перець за смаком.

Технологія приготування

  1. Відварити курячу грудку до готовності (хвилин 20).
  2. Дістаньте курку з каструлі і, коли вона охолоне, наріжте дрібними кубиками.
  3. Покладіть курку в велику миску. Додайте всі інші інгредієнти і добре перемішайте.
  4. Спробуйте на смак. При необхідності додайте сіль і перець.
  5. Дайте салату постояти 10-15 хвилин і подавайте на стіл.

Приділіть 30 секунд і кблогу «Привіт, Андрій! », щоб щодня отримувати рецепти своїй стрічці новин. Надихайте ивдохновляйтесь.

Легкий курячий салат

Інгредієнти

  • Листя свіжого салату – 1 пучок;
  • Відважна куряча грудка – 500 грам;
  • Червоний солодкий виноград (нарізаний навпіл і очищений від кісточок) – 100 грам;
  • Ядра волоського горіха (підсмажені) – 50 грам;
  • Домашній майонез – 200 грам;
  • Діжонська гірчиця – половина чайної ложки;
  • Сіль і перець за смаком.

Технологія приготування

Листя салату помити і обговорити, салат нарвати руками і укласти в салатники.

Викласти поверх салату шматочки курки, горіхи та виноград.

Зробити заправку: змішати майонез, гірчицю, сіль і перець.

Полити салат заправкою.

Коментуйте, любите, і ненавидьте

Святковий курячий коктейль

Так я готую салат для новорічного столу.

Інгредієнти

  • Відварені курячі грудки – 500 грам;
  • Волоські горіхи (подаровані і подрібнені) – 50 грам;
  • Зелений виноград – 300 грам (очищений від кісточок і нарізаний навпіл);
  • Сир гауда – 200 грам.
  • Домашній майонез – 200 грам;
  • Діжонська гірчиця – половина чайної ложки;
  • Сіль і перець за смаком.

Технологія приготування

  1. Візьміть невисокі широкі келихи.
  2. Курку і горіхи дрібно наріжте.
  3. Сир натріть на дрібній тертці.
  4. Викладіть на дно келихів курку і волоські горіхи, додайте ложку заправки (як її приготувати, дивіться вище).
  5. Додайте виноград.
  6. Далі викладіть шар тертого сиру.
  7. Верхній шар зробіть з половинок винограду.