Три варіанти кращого салату з куркою: як для осінніх вечорів так і для новорічного столу
Курка, виноград, овочі, горіхи або сир і все під вершковою заправкою. Готується просто, а з’їдається завжди в першу чергу.
Можливо, вам вже знайомий класичний рецепт цього салату, але в цій публікації будуть ще два варіанти, в тому числі і для святкового столу.
Кращий курячий салат
Цей курячий салат, чудово вершковий, всипаний виноградом, з хрустким селерою, солодким перцем, свіжим огірком і скибочками мигдалю.
Інгредієнти
- Курячі грудки – 1 кілограм;
- Червоний і зелений виноград (розрізаний на четвертинки і кісточки видалені) – 100 грам;
- Червоний солодкий перець – 1 невеликий плід (нарізаний кубиками);
- Свіжий огірок – 1 шт. (нарізаний кубиками);
- Мигдаль (нарізаний пелюстками і підсмажений) – 50 грам;
- Зелена цибуля – 4 пера (нарізаних по діагоналі);
- Свіжий селера – 3 стебла (нарізаних кубиками);
- Свіжий кріп – 1 невеликий пучок (дрібно нарізаний);
- Майонез (бажано домашнього приготування) – 250 грам;
- Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка;
- Сіль і перець за смаком.
Технологія приготування
- Відварити курячу грудку до готовності (хвилин 20).
- Дістаньте курку з каструлі і, коли вона охолоне, наріжте дрібними кубиками.
- Покладіть курку в велику миску. Додайте всі інші інгредієнти і добре перемішайте.
- Спробуйте на смак. При необхідності додайте сіль і перець.
- Дайте салату постояти 10-15 хвилин і подавайте на стіл.
Приділіть 30 секунд і кблогу «Привіт, Андрій! », щоб щодня отримувати рецепти своїй стрічці новин. Надихайте ивдохновляйтесь.
Легкий курячий салат
Інгредієнти
- Листя свіжого салату – 1 пучок;
- Відважна куряча грудка – 500 грам;
- Червоний солодкий виноград (нарізаний навпіл і очищений від кісточок) – 100 грам;
- Ядра волоського горіха (підсмажені) – 50 грам;
- Домашній майонез – 200 грам;
- Діжонська гірчиця – половина чайної ложки;
- Сіль і перець за смаком.
Технологія приготування
Листя салату помити і обговорити, салат нарвати руками і укласти в салатники.
Викласти поверх салату шматочки курки, горіхи та виноград.
Зробити заправку: змішати майонез, гірчицю, сіль і перець.
Полити салат заправкою.
Коментуйте, любите, і ненавидьте
Святковий курячий коктейль
Так я готую салат для новорічного столу.
Інгредієнти
- Відварені курячі грудки – 500 грам;
- Волоські горіхи (подаровані і подрібнені) – 50 грам;
- Зелений виноград – 300 грам (очищений від кісточок і нарізаний навпіл);
- Сир гауда – 200 грам.
- Домашній майонез – 200 грам;
- Діжонська гірчиця – половина чайної ложки;
- Сіль і перець за смаком.
Технологія приготування
- Візьміть невисокі широкі келихи.
- Курку і горіхи дрібно наріжте.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- Викладіть на дно келихів курку і волоські горіхи, додайте ложку заправки (як її приготувати, дивіться вище).
- Додайте виноград.
- Далі викладіть шар тертого сиру.
- Верхній шар зробіть з половинок винограду.